Euroguidance Hungary

Képzés határok nélkül.

Euroguidance Pályatanácsadói Díj 2016


A Euroguidance Magyarország Központ 2016-ban első alkalommal hirdette meg a Euroguidance Pályatanácsadói Díjat azzal a céllal, hogy a magyarországi pályatanácsadási jó gyakorlatokat összegyűjtse és fórumot biztosítson a pályatanácsadás során használt jó példák és eszközök népszerűsítésére.

A pályázati kiírásra összesen 30 pályázat érkezett, a beküldők között a Magyarországon pályaválasztással, pályaorientációs feladatokkal foglalkozó szervezetek vagy intézmények szinte mindegyike képviseltette magát.

A beérkezett pályázatok témájukat tekintve színesek és változatosak voltak, többségük a szakmaválasztás támogatására irányult, vagy valamilyen konkrét célcsoport (pl. általános iskolások, középiskolások, felsőoktatásban tanulók, pályakezdő fiatalok, stb.) számára nyújtott szolgáltatást mutatott be.

A beérkezett pályázatokat a Euroguidance Magyarország által felkért szakértői bizottság értékelte, amelynek véleménye alapján a három legkiemelkedőbb pályamunka az alábbi pályázóktól érkezett:

  • Nők a Tudományban Egyesület: Középiskolás lányok természettudományos, műszaki és informatikai területekre irányuló pályaorientációja
  • Rozványi Dávid, Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: Gondoljunk másképp a szakképzésre! Szakmák éjszakája 2016
  • Dr. Kenderfi Miklós: A munkalap, mint a pályaorientációs munka új módszertani lehetősége

A Euroguidance Pályatanácsadói Díj hivatalos díjátadójára egy jó gyakorlat megosztó szeminárium keretében került sor 2016. október 18-án. A rendezvényen a pályázatot beküldők többsége műhelymunkák keretén belül be is mutatkozhatott.

A felhívásra beérkezett pályázatokból egy kiadvány is készült, amely letölthető az alábbi linkről: